situs togel dan slot resmi Situs toto togel dan slot terpercaya RTP Live Slot Yang Lagi Gacor prediksi bandar togel terpercaya situs togel dan slot terpercaya agen togel situs togel bandar togel hadiah 4d 10 juta agen togel bandar togel> Bandar Togel bo togel terpercaya situs agen togel bandar togel situs agen bandar togel situs agen bandar togel situs agen bandar togel situs agen bandar togel situs agen bandar togel situs agen bandar togel slot dana situs toto togel agen togel situs togel agen togel terpercaya agen bandar togel agen togel bandar togel situs togel terpercaya situs togel dan slot resmi situs togel dan slot resmi situs togel dan slot resmi situs togel dan slot resmi situs togel dan slot resmi situs togel dan slot resmi situs togel dan slot resmi sdtoto situs togel resmi agen slot online terpercaya bo togel resmi terpercaya bandar togel terpercaya situs togel aman slot online terpercaya situs slot online yang lagi gacor agen togel situs agen togel bandar togel hadiah 4D 10 Juta agen bo togel agen bo togel agen bo togel agen togel terpercaya bandar togel bandar togel bandar togel terpercaya slot deposit dana 5000
bandar togel terpercaya
Agen toto togel wap
Daftar Togel Online Terbaik dan Terbesar
bandar togel terpercaya
agen togel online terpercaya
bandar toto togel
Bandar Togel
Agen Togel Hadiah 4d 10 Juta
Slot Demo Gampang Menang
RTP Live
RTP Live SDTOTO
slot gampang menang
Bandar Togel 4D
Prediksi Togel Jitu
Situs Bandar Togel 4D
Slot Demo Gampang Menang
Bandar Togel hadiah 4d 10 juta
bandar togel
Agen Togel Bolak Balik Dibayar
Agen Togel Bet 100 Perak
toto slot
link alternatif situs togel
Situs Togel dan Toto Slot Online
bandar togel hadiah 4d 10 juta
toto hk
togel
agen togel bet 100
togel sgp
data togel sgp
bandar togel 4d dan slot deposit pulsa terpercaya
toto sgp
toto hk
togel hk
bandar togel 4d
togel 4d
situs togel deposit pulsa
toto online
BO Togel
BO Togel Toto HK
bandar togel 4d
bo togel
agen togel online
Bandar Judi Mesin Slot Toto Togel 4D
Agen Togel Slot online gampang menang bandar togel slot gacor bandar togel terpercaya bandar togel agen togel bandar togel bandar togel agen togel bandar togel bandar togel agen togel bandar togel bandar togel resmi bandar togel agen togel deposit pulsa bandar togel bandar togel agen togel BO Togel situs togel bandar togel agen togel bandar togel bandar togel bandar togel agen togel bandar togel agen togel bandar togel agen togel agen togel bandar togel agen togel situs slot situs slot situs togel situs slot situs togel situs slot situs togel agen togel agen togel bandar togel togel dan slot bandar togel situs togel situs togel bandar togel situs togel

Прилеп

ПРИЛЕП

Градот Прилеп се наоѓа во централниот дел од јужното подрачје на Република Македонија, поставен во североисточниот дел на најголемата македонска котлина, Пелагонија, односно во Прилепското Поле.

Градот Прилеп и околината се наоѓаат на надморска висина од 550 до 700 метри, а додека Пелагонискиот регион е ограничен со планината Баба со врвот Пелистер (2.601 м), Илинска и Бушава Планина на запад, Мокра Планина со врвот Солунска глава (2.540 м) на север, Бабуна, Селечка и Дрен Планина на исток и Ниџе со Кајмакчалан (2.520 м), и државната граница со Грција во Пелагониската рамница на југ. Ваквата поставеност условува умерено – континентална клима.

Во текот на месец декември 2021 година во општина Прилеп се постави Автоматска мониторинг станица за квалитет на амбиентен воздух.

АМС Прилеп е поставена на одредена микролокација лоцирана на КП 15627/1, КО Прилеп, во општина Прилеп, во дворот на Општата болница Борка Талески (во близина на модуларната Ковид болница), на ул. Трајко Бошкоски Тарцан б.б.

Југоисточно од микролокацијата на станицата, на растојание од околу 25 метри се наоѓа најблискиот објект од болницата кој е со поголема висина од станицата, а кон истата страна, на растојание од околу 5 метри се наоѓа најблискиот пристапен пат кон влезот на болницата. Северозападно од микролокацијата на станицата, на растојание од околу 30 метри, се наоѓа Градскиот стадион кој е поставен пониско од самата станица. На растојание од околу 120 метри југозападно и југоисточно од станицата се наоѓаат првите приватни живеалишта (станбени згради и куќи).

Поставеноста на станицата е таква што се очекува да се регистрира уделот на загадувањето кое доаѓа претежно од согорувањето на горива за затоплување на административните згради и приватни живеалишта во зимскиот период од годината како и помал удел кое доаѓа од загадувањето од сообраќајот. Доминантен правец на ветер е од север кон југ.

Се мерат загадувачките супстанции: O3, NO2, SO2, CO, PM10 и PM2.5.

Prilep3 Prilep5