situs togel dan slot resmi Situs toto togel dan slot terpercaya RTP Live Slot Yang Lagi Gacor prediksi bandar togel terpercaya situs togel dan slot terpercaya agen togel situs togel bandar togel hadiah 4d 10 juta agen togel bandar togel> Bandar Togel bo togel terpercaya situs agen togel bandar togel situs agen bandar togel situs agen bandar togel situs agen bandar togel situs agen bandar togel situs agen bandar togel situs agen bandar togel slot dana situs toto togel agen togel situs togel agen togel terpercaya agen bandar togel agen togel bandar togel situs togel terpercaya situs togel dan slot resmi situs togel dan slot resmi situs togel dan slot resmi situs togel dan slot resmi situs togel dan slot resmi situs togel dan slot resmi situs togel dan slot resmi sdtoto situs togel resmi agen slot online terpercaya bo togel resmi terpercaya bandar togel terpercaya situs togel aman slot online terpercaya situs slot online yang lagi gacor agen togel situs agen togel bandar togel hadiah 4D 10 Juta agen bo togel agen bo togel agen bo togel agen togel terpercaya bandar togel bandar togel bandar togel terpercaya slot deposit dana 5000
bandar togel terpercaya
Agen toto togel wap
Daftar Togel Online Terbaik dan Terbesar
bandar togel terpercaya
agen togel online terpercaya
bandar toto togel
Bandar Togel
Agen Togel Hadiah 4d 10 Juta
Slot Demo Gampang Menang
RTP Live
RTP Live SDTOTO
slot gampang menang
Bandar Togel 4D
Prediksi Togel Jitu
Situs Bandar Togel 4D
Slot Demo Gampang Menang
Bandar Togel hadiah 4d 10 juta
bandar togel
Agen Togel Bolak Balik Dibayar
Agen Togel Bet 100 Perak
toto slot
link alternatif situs togel
Situs Togel dan Toto Slot Online
bandar togel hadiah 4d 10 juta
toto hk
togel
agen togel bet 100
togel sgp
data togel sgp
bandar togel 4d dan slot deposit pulsa terpercaya
toto sgp
toto hk
togel hk
bandar togel 4d
togel 4d
situs togel deposit pulsa
toto online
BO Togel
BO Togel Toto HK
bandar togel 4d
bo togel
agen togel online
Bandar Judi Mesin Slot Toto Togel 4D
Agen Togel Slot online gampang menang bandar togel slot gacor bandar togel terpercaya bandar togel agen togel bandar togel bandar togel agen togel bandar togel bandar togel agen togel bandar togel bandar togel resmi bandar togel agen togel deposit pulsa bandar togel bandar togel agen togel BO Togel situs togel bandar togel agen togel bandar togel bandar togel bandar togel agen togel bandar togel agen togel bandar togel agen togel agen togel bandar togel agen togel situs slot situs slot situs togel situs slot situs togel situs slot situs togel agen togel agen togel bandar togel togel dan slot bandar togel situs togel situs togel bandar togel situs togel

Берово

БЕРОВО

Берово е град во источниот дел на Република Македонија, сместен под падините на Малешевските Планини, со вкупна  на површина од 595 км2, поставен на просечна надморска висина од околу 800 метри. Во негова близина се наоѓа и Беровското Езеро, кое е вештачко езеро што се простира покрај извишени борови стебла, сместено до селото Ратево, на 6 километри од градот Берово, на надморска височина од околу 1000 метри.

Релјефот на општина Берово е претежно ридско-планински, а рамнински терени има само околу речното корито на реката Брегалница.

Берово кое е дел од Малешевската Котлина, има умерено-континентална клима со модификација на климата во високите планински и рамнински делови.

Во текот на месец декември 2021 година во општина Берово се постави Автоматска мониторинг станица за квалитет на амбиентен воздух.

АМС Берово е поставена на одредена микролокација лоцирана на КП 2197, КО Берово во општина Берово, во Градскиот парк (познат и како Американски парк) од левата страна на реката Брегалница. Јужно и западно од микролокацијата на станицата, на растојание од околу 20 метри се наоѓаат најблиските приватни живеалишта (станбени објекти, згради и куќи). Источно од микролокацијата на станицата, на растојание од околу 70 метри се наоѓа кејот на реката Брегалница, а од север до североисток од станицата се наоѓа Градскиот парк.

Поставеноста на станицата е таква што се очекува да се регистрира уделот на загадувањето кое доаѓа претежно од согорувањето на горива за затоплување на приватни живеалишта во зимскиот период од годината како и помал удел кое доаѓа од загадувањето од сообраќајот. Доминантен правец на ветер е од исток, потоа втор доминантен правец е од север, понатаму од североисток и од северозапад.

Се мерат загадувачките супстанции: O3, NO2, SO2, CO, PM10 и PM2.5.

Berovo4 Berovo6